Kryptronic Software Support Forum

You are viewing this forum as a guest. Login to an existing account, or create a new account, to reply to topics and to create new topics.

#1 03-08-2020 17:50:00

garden1
Member
Registered: 02-06-2020
Posts: 61

Content displayed by index.php (no params)

What content ends up being displayed by index.php without URL parameters, and how can I add to it?

Right now I have links coming into the store going directly to store/index.php, which displays the skin, with main content of just a banner.

I wanted to make index.php (sans parameters) the {ROOT} and add some content -- Keeping a splash page, but not having it be the landing page.

Offline

 

#2 03-09-2020 07:43:32

zanart
Member
From: bedford
Registered: 04-02-2008
Posts: 1643
Website

Re: Content displayed by index.php (no params)

The home page of the website should be controlled by the splash webpage located here:
Dashboard / Website / Content / Webpages


- Euorpacart 8

Online

 

#3 03-09-2020 09:29:44

garden1
Member
Registered: 02-06-2020
Posts: 61

Re: Content displayed by index.php (no params)

Fair enough - I get that.  However when people type in the url to the base public folder (i.e. https://domain.com/store), they get index.php without parameters, which right now displays nothing but the skin without content.  How can I change that? (I want to add content, not just redirects)

Offline

 

#4 03-10-2020 07:51:00

webmaster
Administrator
From: York, PA
Registered: 04-20-2001
Posts: 19525
Website

Re: Content displayed by index.php (no params)

What happens when you put a slash on the end of the URL?  As in: https://domain.com/store/


Nick Hendler

Offline

 

#5 03-10-2020 08:33:18

garden1
Member
Registered: 02-06-2020
Posts: 61

Re: Content displayed by index.php (no params)

Same thing as no slash.

Skin and the banner.

Offline

 

#6 03-11-2020 07:48:26

webmaster
Administrator
From: York, PA
Registered: 04-20-2001
Posts: 19525
Website

Re: Content displayed by index.php (no params)

Is the SEO URL for your splash page entered as {ROOT} under Website / Content / Webpages?


Nick Hendler

Offline

 

#7 03-11-2020 08:58:12

garden1
Member
Registered: 02-06-2020
Posts: 61

Re: Content displayed by index.php (no params)

Yup

Offline

 

#8 03-11-2020 08:59:38

garden1
Member
Registered: 02-06-2020
Posts: 61

Re: Content displayed by index.php (no params)

I remember having a similar problem with CCP8, and I ended up putting in a redirect somewhere.  I'll be darned if I have any idea where that was, though.

Offline

 

#9 03-13-2020 08:13:49

garden1
Member
Registered: 02-06-2020
Posts: 61

Re: Content displayed by index.php (no params)

Would a support ticket be more appropriate for this?

Offline

 

#10 03-13-2020 10:03:58

webmaster
Administrator
From: York, PA
Registered: 04-20-2001
Posts: 19525
Website

Re: Content displayed by index.php (no params)

If you'd like to open a support ticket for this, we can look at it for you.  You're self-hosted, so that would be a billable job where we would logon to your server and fix the issue for you (if it can be fixed).  If you moved the site here, we would be able to fix the issue during the transfer.  Otherwise, we can continue to try to diagnose here. 

At this point it sounds like a .htaccess issue where that's not passing parameters, possibly due to setup in a /store subdirectory and non-matching rules.


Nick Hendler

Offline

 

#11 03-13-2020 18:49:30

garden1
Member
Registered: 02-06-2020
Posts: 61

Re: Content displayed by index.php (no params)

Understood.

www/.htaccess is completely empty and there is no .htaccess anywhere in /store or subdirectories

Offline

 

#12 03-14-2020 06:49:54

zanart
Member
From: bedford
Registered: 04-02-2008
Posts: 1643
Website

Re: Content displayed by index.php (no params)

You probably need to set up the htaccess file if it is empty:
https://kryptronic.com/DEVMANUAL/SEO-an … -Setup.php


- Euorpacart 8

Online

 

#13 03-14-2020 11:01:06

garden1
Member
Registered: 02-06-2020
Posts: 61

Re: Content displayed by index.php (no params)

Awesome!  I"m glad I set that up.  Unfortunately, it didn't change what /store or /store/ or /store/index.php displays.  I used the "Software Is Located In The Root Directory" content and put the .htaccess in the subfolder, as our root directory is used to display the rest of our site.

Offline

 

#14 03-14-2020 11:30:16

zanart
Member
From: bedford
Registered: 04-02-2008
Posts: 1643
Website

Re: Content displayed by index.php (no params)

If your K9 is installed in a subdirectory such as /store, I expect you need to follow the "Software Is Located In A Sub-Directory Like" instructions, substituting /directoryname for /store.
I think the .htaccess file should be uploaded to the root directory, not /store

However, you may already have a .htaccess file in the root directory so you would need to modify that one, not overwrite it.


- Euorpacart 8

Online

 

#15 03-14-2020 14:30:57

garden1
Member
Registered: 02-06-2020
Posts: 61

Re: Content displayed by index.php (no params)

I tried that too - same non-result

Offline

 

#16 03-14-2020 14:44:52

zanart
Member
From: bedford
Registered: 04-02-2008
Posts: 1643
Website

Re: Content displayed by index.php (no params)

can you post a link to the domain


- Euorpacart 8

Online

 

#17 03-14-2020 14:51:35

garden1
Member
Registered: 02-06-2020
Posts: 61

Re: Content displayed by index.php (no params)

In the .htaccess I replaced 'COREseourl' with 'app=ecom&ns=splash', and that worked.

It wasn't clear from the instructions whether that was something that I was supposed to do. .htaccess syntax is still very foreign to me.

I suppose if I want another page (other than splash) to be the landing page, I can create it, set it to {ROOT} and manually change .htaccess to the associated parameters.

Am I wrong to think that I shouldn't have to manually change "COREseourl".  Is it something that's automatically populated by the software when apache reads .htaccess?

Offline

 

#18 03-14-2020 14:52:42

garden1
Member
Registered: 02-06-2020
Posts: 61

Re: Content displayed by index.php (no params)

gardenofone.com/store

(still in development)

Offline

 

#19 03-14-2020 15:47:02

garden1
Member
Registered: 02-06-2020
Posts: 61

Re: Content displayed by index.php (no params)

Found it!  "Use Exact SEO*" somehow got turned on in the webpage settings.

.htaccess is setup the intended way ('COREseourl" instead of manually entering the parameters),  and I successfully made a landing page other than splash!

Offline

 

Board footer